Меню
Курс $  3.25 | €  3.55 | ₽100  3.67 |
Погода 19 °C

Пагаворым пра тунец…

Нясвіжскія навіны 1 год назад 0 0

Пост опубликован: 02.05.2023

Сёння, 2 мая ў свеце адзначаюць Дзень такой рыбы, як тунец.

Думаю, для многіх гэты від знаёмы.

Але ж, прапаную вам крыху больш даведацца пра асаблівасці рыбы, як аб сродку спажывання ў ежу. Якую карысць можа прынесці гэта істота з плаўнікамі чалавечаму арганізму, даведаемся ніжэй.

Але зараз — па парадку.

Што ўяўляе сабой рыба тунец?

Тунцы — група марскіх рыб, якія сталі адной з самых каштоўных відаў прамысловых рыб на рынках многіх краін свету. Цудоўны смак, даступнасць і карысныя ўласцівасці робяць тунец ідэальнай заменай чырвонага мяса. Тунец належыць да сямейства скумбрыевых (лац. Scombridae), і ўключае 15 відаў, большасць з якіх карыстаюцца вялікай папулярнасцю ў якасці прадукту харчавання ў розных кулінарных традыцыях па ўсім свеце.



Розныя віды гэтай рыбы сустракаюцца ва ўсіх сусветных акіянах, і, хоць розныя культуры спажываюць розныя стравы з яе, карысць для здароўя шмат у чым падобная. Тунец звычайна мае даўжыню ад 30 см да 4,5 м. У той час як большасць відаў жыве на працягу 3 — 5 гадоў, некаторыя з іх, як вядома, жывуць больш за два дзесяцігоддзі. Яны рэгулярна доўга мігруюць праз акіяны, часам пераадольваючы тысячы кіламетраў у сувязі са спарваннем і зменай сезонаў. Гэтая рыба адносна лёгка ловіцца, так як шэраг відаў арганізуецца ў вялікія вертыкальныя вушакі паблізу паверхні вады.Пагаворым пра тунец…

Наогул, навукоўцы лічаць, што гэтая рыба жыла на нашай планеце яшчэ 45 мільёнаў гадоў таму. Каб паменшыць уплыў празмернага промыслу на гэту крыніца харчавання, вырошчванне тунца ператварылася ў масавую прамысловасць: з гэтай мэтай у Міжземным моры былі створаны больш за 240 рыбных ферм. Смак тунца робіць яго ідэальным прадуктам, з якога рыхтуюць розныя стравы. Гэта універсальна, смачна, нядорага і вельмі карысна для здароўя.

А што пра карысць тунца?

Харчовая каштоўнасць, склад і каларыйнасць тунца з утрыманнем вітамінаў, мінералаў, пажыўных рэчываў і іншых арганічных злучэнняў, выяленых у гэтай смачнай рыбе, ураджваюць. Да іх ставяцца антыаксіданты і бялкі, нязначнае ўтрыманне насычаных тлушчаў або натрыю. Мяса тунца таксама змяшчае вялікую колькасць селену і фосфару, жалеза, магнію і калія. З пункту гледжання вітамінаў, у ім утрымліваецца вялікая колькасць вітаміна B12 і ніацін, а таксама вітамін B6 і рыбафлавін.Пагаворым пра тунец…

Таксама мяса тунца дапамагае захаваць здароўе сэрца, спрыяе зніжэнню крывянага ціску, станоўча ўплывае на рост і развіццё новых каштоўных бялкоў, спрыяе пахуданню, падтрымлівае імунную сістэму. Рэгулярна спажываючы мяса тунца, вы можаце павысіць узровень энергіі і актыўнасці, таксама яно вельмі карысна для крыві і кровазвароту ў арганізме. Тунец — гэта прафілактыка анкалагічных захворванняў, захворвання нырак. Дзякуючы яму можна панізіць агульную колькасць запаленняў і пашкоджанне клеткавых мембран. Спажыванне рыбы таксама з’яўляецца добрым сродкам ад дэпрэсіі.

Знайсці каштоўны дэлікатэс без праблем можна ў магазінах. Зараз ён даступны ўсюды.

Паспрабуйце ўвесці ў свой лад харчавання гэтую сапраўдную “скарбніцу”, і ваш арганізм абавязкова скажа вам дзякуй!

Leave a Reply

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.

error: Копирование защищено!!!