Так гаворыць цеставод філіяла
«Нясвіжскі хлебазавод»
ААТ «Барысаўхлебпрам» Ала Мазан.
На гэтым прадпрыемстве яна адпрацавала 18 гадоў. Спачатку, калі прыйшла сюды, паставілі на ўкладку хлеба-булачных вырабаў. Так заўсёды ўводзяць у прафесію навічкоў, каб прывыклі да работы з хлебам. Потым асвойвала іншыя аперацыі, падмяняла калег падчас водпускаў. І спынілася на прафесіі цеставода.
— Я люблю свой хлеб, — гаворыць Ала Аляксандраўна. — І фармавы, і падавы. Асабліва падабаецца хлеб «Дар’еўскі». Батоны нашы вельмі смачныя, сайка «Беліцкая». Вырабы іншых вытворцаў нават і не купляю.
Ала Аляксандраўна заўсёды з радасцю ўдыхае гэты ні з чым не параўнальны пах — пах хлеба.
Тамара ПРАЛЬ-ГУЛЬ.
Фота Наталлі ЕРМАШЭНКА.